Wat houdt een C.Quartz Matte pakket in?

Een C.Quartz lakcoating is het van het op het gebied van lakbescherming. Deze lakcoating biedt alleen maar voordelen: het lakwerk wordt water- en vuilafstotend, beter bestand tegen chemische en UV invloeden, krasvaster en er is een aanzienlijke toename in kleurintensiteit (geen glanstoename!). Deze coating is ook te gebruiken op wraps. Matte lak en wraps zijn  poreus, waardoor ze veel meer vuil vasthouden dan gewone lak. Door een matte lak of wrap te coaten is het onderhoud makkelijker daar vuil zich niet meer kan hechten aan de lak of wrap. Ook het feit dat de lak krasbestendiger wordt is een groot voordeel, daar een matte lak of wrap niet zomaar gepolierd kan worden.

Belangrijk is dat het lakwerk of de wrap gereinigd wordt vooraleer de coating aangebracht wordt. De wagen wordt volledig ingefoamd om een groot deel van de vervuiling reeds los te weken. Na het afspuiten wordt de wagen gewassen met een microvezel washandschoen en een veilige shampoo. Hierbij worden zowel de motorruimte alsook de sluitkanten van koffer en deuren gereinigd.

Nu het lakwerk of de wrap zich weer in een propere staat bevindt gaan we over tot het ontvetten van de lak. Dit wordt gedaan om een optimale hechting van de coating te kunnen garanderen. De C.Quartz Skin coating wordt in twee lagen aangebracht, waarna deze m.b.v. een infraroodlamp ingebakken wordt om het uithardingsproces te versnellen.

Bij een correct onderhoud van de wagen met de juiste producten (geen carwash) zal deze coating makkelijk gedurende 24 -36 maanden aanwezig blijven op het lakwerk van de wagen. Bij een wrap is de standtijd 12-24 maanden.

Het pakket kan indien gewenst uitgebreid worden met opties zoals bijvoorbeeld een interieurreiniging, het verzegelen van de velgen, plastics en het appliceren van Xpel beschermingsfolie, onderaan meer informatie hier over.

voorwas foam decontaminatie audi rs6
carpro c.quartz skin wrapcoating audi rs6
carpro c.quartz skin wrapcoating audi rs6
carpro c.quartz skin wrapcoating audi rs6

Opties bij het C.Quartz Matte pakket

Velgen kunnen door ons behandeld worden met CarPro C.Quartz DLux. Ze zullen niet alleen harder glanzen maar ook sterk hydrofobisch en vuilafstotend worden door deze coating. Remstof en wegvervuiling hechten zich niet meer op de velg, waardoor het reinigen veel gemakkelijker verloopt. Geen sterke cleaners meer nodig. Deze coating kan niet alleen op gelakte velgen, maar ook op gepolierde, verchroomde of matte velgen geappliceerd worden.

carpro dlux velgencoating

Het lederen interieur van jouw wagen kunnen we uiteraard ook beschermen. De Carpro C.Quartz Leather 2.0 is een leder coating en biedt de ultieme bescherming voor leer en vinyl. Veilig op alle soorten leder, ook op nappaleer! De formule is ontwikkeld met ingrediënten van de hoogste kwaliteit en geeft een ‘beter-dan-nieuw’ resultaat zonder toevoegende glans. De leder coating is speciaal ontwikkeld voor een zacht gevoel en de beste bescherming. C.Quartz Leather beschermt tegen vlekken, vuil, kleuroverdracht van jeans en UV straling. De behandelde oppervlakken zijn eenvoudig te onderhouden met een vochtige microvezeldoek. De coating is bovendien zeer duurzaam en heeft een gemiddelde levensduur van 1 jaar. Zeer sterk aangeraden bij de lichte ledersoorten.

Opm: De ledercoating is bij een reeds gebruikte wagen enkel mogelijk in combinatie met een interieurreiniging.

CArpro-C.quartz-Ledercoating

Het Belgisch weer is niet altijd even goed te voorspellen. Wanneer u met uw cabrio aan het rondrijden bent en er een onverwachtse regenbui opduikt, wilt u uw cabriodak ook beschermd hebben, toch? In dat geval kan u opteren voor deze optie. Het cabriodak wordt na de uitgebreide reiniging, geïmpregneerd met CarPro C.Quartz Fabric om het water- en vuilafstotend te maken.

DSC_0699

Alle ramen van de wagen kunnen verzegeld worden met CarPro FlyBy Forte. Dit maakt de vensters water- en vuilafstotend. Deze duurzame laag blijft tot 1 jaar zitten. Vanaf een snelheid van 70km/h zullen de waterdruppels vanzelf van het venster afstromen en bij lagere snelheden zullen de ruitenwissers niet blijven hangen of piepen.

carpro flyby forte ruitencoating

Met het interieur pakket krijgt uw interieur van de wagen een complete make-over. Alles wordt grondig aangepakt. De stoffen delen krijgen een dieptereiniging met een extractor. Een lederen interieur wordt gereinigd met een ledercleaner en nadien gevoed voor een zacht en soepel lederen interieur. Optioneel er de C.Quartz ledercoating aangebracht. Het tapijt, de matten, en kofferbekleding krijgen ook een dieptereiniging met een extractor. Daarenboven worden deurpanelen, dashboard, … gereinigd, gevoed en beschermd. Wij garanderen een volledig proper interieur tot in de kleinste hoekjes, daar we de zetels op vakkundige manier demonteren uit de wagen.

interieurreiniging voor na verschil

Het basic interieurpakket is het geschikte pakket wanneer het interieur nog in een algemene nette staat is, maar wanneer de puntjes op i nog vandoen zijn. Met dit pakket wordt er niets gedemonteerd uit de wagen. Het interieur wordt met perslucht uitgeblazen en grondig gestofzuigd, dashboard en deurpanelen worden geborsteld en gereinigd. De ramen worden als laatste gereinigd. Het ideale pakket om met een net interieur te vertrekken wanneer het exterieur een make-over heeft gekregen.

interieurreiniging

Veel wagens hebben delicate, zeer krasgevoelige, zwarte deurstijlen. Deze kunnen overtrokken worden met Xpel, een zelfhelende folie die quasi onzichtbaar is.  Lichte krasjes in deze folie verdwijnen van zodra er warmte op komt, zoals u hier kan zien. Met andere woorden, deurstijlen die altijd nieuw ogen! Vooraleer we de folie aanbrengen maken we de stijlen eerst krasvrij. Vervolgens snijden we de delen met onze Xpel plotter en zullen we niet moeten snijden op de wagen zelf.

Xpel-Stijlen

Bescherm de inlaadzone aan de koffer van jouw wagen tegen krassen en andere schades met een transparante, zelfherstellende folie. Wij brengen de transparante folie aan die de behandelde deel zal beschermen en daarbovenop zelfhelend is, dit wil zeggen dat krasjes verdwijnen bij warmte. ​Als gecertifieerde XPEL installateur gebruiken we voorgesneden templates (indien beschikbaar) zodat snijden aan jouw wagen tot een absoluut minimum beperkt wordt.

De Xpel Stealth is een matte Xpel folie.

Untitled-1

Bescherm de koplampen met Xpel ppf, hierdoor zullen de lampen niet meer vergelen en ten volle beschermd zijn tegen steenslag en vandalisme. Daarbovenop zullen lichte krasjes verdwijnen door middel van warmte. De delen worden gesneden met onze Xpel plotter en zo zullen we niet moeten snijden op de wagen zelf.

Verkrijgbaar in clear, light smoke en medium smoke.
Opm: De kans bestaat dat de technische controle de getinte variant afkeurt.

Xpel koplampen

Bescherm de steenslaggevoelige zones van jouw wagen tegen steenslag, krassen, vandalisme en meer met een transparante, zelfherstellende folie. Wij brengen de transparante folie aan die de behandelde delen volledig zal beschermen en daarbovenop zelfhelend is, dit wil zeggen dat krasjes verdwijnen bij warmte. ​Als gecertifieerde XPEL installateur gebruiken we voorgesneden templates (indien beschikbaar) zodat snijden aan jouw wagen tot een absoluut minimum beperkt wordt. Het front pack kan uitgebreid worden met het overtrekken van de rocker panels. De Xpel is een matte folie dus de matte look blijft uiteraard behouden.

Opgelet: wanneer de wagen reeds steenslagen heeft zullen deze zichtbaar blijven onder de folie.

Xpel-front-pack

De vermelde prijzen zijn “vanaf” prijzen btw inclusief, de exacte prijs is afhankelijk van de grootte van de wagen, de lakstaat en de complexiteit van de wagen. Om een exacte prijs te verkrijgen vragen we om met de wagen langs te komen aan de werkplaats tijdens de openingsuren.

Duur van de behandeling: 3 a 4 dagen; afhankelijk van de gekozen opties en grootte van de wagen.