Wat houdt een C.Quartz Finest lakcoating in?

Een C.Quartz Finest lakcoating is het van het op het gebied van lakbescherming. Deze lakcoating biedt alleen maar voordelen: het lakwerk wordt water- en vuilafstotend, beter bestand tegen chemische en UV invloeden, krasvaster en er is een aanzienlijke toename in glans. Bij deze behandeling wordt het lakwerk eerst in top staat gebracht vooraleer we de lakcoating aanbrengen. Dit is het verwijderen van vervuiling enerzijds, en het krasvrij maken van de lak anderzijds.

Wat houdt het proces bij deze behandeling in?

c.quartz finest reserve stappenplan

In de eerste fase wordt de wagen volledig ingefoamd om een groot deel van de vervuiling reeds los te weken. Na het afspuiten wordt de wagen gewassen met een microvezel washandschoen en een veilige shampoo. Hierbij worden zowel de motorruimte alsook de sluitkanten van koffer en deuren gereinigd. Vooraleer de wagen afgedroogd wordt, wordt hardnekkige vervuiling verwijderd m.b.v. een claybar. Na het afdrogen van de wagen gaan we over tot de tweede fase.

In de volgende fase wordt er een lakcorrectie uitgevoerd in verschillende stappen om o.a. waskrassen, swirls, hologrammen, en andere beschadigingen weg te werken.

Nu het lakwerk zich weer in top staat bevindt gaan we over tot het ontvetten van de lak. Dit wordt gedaan om een optimale hechting van de lakcoating te kunnen garanderen. De C.Quartz Finest lakcoating wordt in twee lagen aangebracht, waarna deze m.b.v. een infraroodlamp ingebakken wordt om het uithardingsproces te versnellen.

Bij een correct onderhoud van de wagen met de juiste producten (geen carwash) zal deze coating makkelijk gedurende 24 -36 maanden aanwezig blijven op het lakwerk van de wagen.

Het pakket kan indien gewenst uitgebreid worden met opties zoals bijvoorbeeld een interieurreiniging, het verzegelen van de velgen, plastics en het appliceren van Xpel beschermingsfolie, onderaan meer informatie hier over.

C.Quartz Finest reserve pakket
C.Quartz Finest reserve pakket

Opties bij het C.Quartz Finest lakcoating pakket

Bovenop de 2-laagse C.Quartz Finest Reserve lakcoating is het ook nog mogelijk om de C.Quartz SIC topcoating aan te laten brengen, hierdoor zal de wagen nog hydrofober worden, nog beter bestand zijn tegen waterspots (sterk aan te raden als men last heeft van “hard water”), en uiteraard nog net wat meer glans krijgen.

Carpro-SIC-CQuartz

Velgen kunnen door ons behandeld worden met CarPro C.Quartz DLux. Ze zullen niet alleen harder glanzen maar ook sterk hydrofobisch en vuilafstotend worden door deze coating. Remstof en wegvervuiling hechten zich niet meer op de velg, waardoor het reinigen veel gemakkelijker verloopt. Geen sterke cleaners meer nodig. Deze coating kan niet alleen op gelakte velgen, maar ook op gepolierde, verchroomde of matte velgen geappliceerd worden.

carpro dlux velgencoating

Het lederen interieur van jouw wagen kunnen we uiteraard ook beschermen. De Carpro C.Quartz Leather 2.0 is een leder coating en biedt de ultieme bescherming voor leer en vinyl. Veilig op alle soorten leder, ook op nappaleer! De formule is ontwikkeld met ingrediënten van de hoogste kwaliteit en geeft een ‘beter-dan-nieuw’ resultaat zonder toevoegende glans. De leder coating is speciaal ontwikkeld voor een zacht gevoel en de beste bescherming. C.Quartz Leather beschermt tegen vlekken, vuil, kleuroverdracht van jeans en UV straling. De behandelde oppervlakken zijn eenvoudig te onderhouden met een vochtige microvezeldoek. De coating is bovendien zeer duurzaam en heeft een gemiddelde levensduur van 1 jaar. Zeer sterk aangeraden bij de lichte ledersoorten.

Opm: De ledercoating is bij een reeds gebruikte wagen enkel mogelijk in combinatie met een interieurreiniging.

CArpro-C.quartz-Ledercoating

Het Belgisch weer is niet altijd even goed te voorspellen. Wanneer u met uw cabrio aan het rondrijden bent en er een onverwachtse regenbui opduikt, wilt u uw cabriodak ook beschermd hebben, toch? In dat geval kan u opteren voor deze optie. Het cabriodak wordt na de uitgebreide reiniging, geïmpregneerd met CarPro C.Quartz Fabric om het water- en vuilafstotend te maken.

DSC_0699

Alle ramen van de wagen kunnen verzegeld worden met CarPro FlyBy Forte. Dit maakt de vensters water- en vuilafstotend. Deze duurzame laag blijft tot 1 jaar zitten. Vanaf een snelheid van 70km/h zullen de waterdruppels vanzelf van het venster afstromen en bij lagere snelheden zullen de ruitenwissers niet blijven hangen of piepen.

carpro flyby forte ruitencoating

Met het interieur pakket krijgt uw interieur van de wagen een complete make-over. Alles wordt grondig aangepakt. De stoffen delen krijgen een dieptereiniging met een extractor. Een lederen interieur wordt gereinigd met een ledercleaner en nadien gevoed voor een zacht en soepel lederen interieur. Optioneel er de C.Quartz ledercoating aangebracht. Het tapijt, de matten, en kofferbekleding krijgen ook een dieptereiniging met een extractor. Daarenboven worden deurpanelen, dashboard, … gereinigd, gevoed en beschermd. Wij garanderen een volledig proper interieur tot in de kleinste hoekjes, daar we de zetels op vakkundige manier demonteren uit de wagen.

interieurreiniging voor na verschil

Het basic interieurpakket is het geschikte pakket wanneer het interieur nog in een algemene nette staat is, maar wanneer de puntjes op i nog vandoen zijn. Met dit pakket wordt er niets gedemonteerd uit de wagen. Het interieur wordt met perslucht uitgeblazen en grondig gestofzuigd, dashboard en deurpanelen worden geborsteld en gereinigd. De ramen worden als laatste gereinigd. Het ideale pakket om met een net interieur te vertrekken wanneer het exterieur een make-over heeft gekregen.

interieurreiniging

Veel wagens hebben delicate, zeer krasgevoelige, zwarte deurstijlen. Deze kunnen overtrokken worden met Xpel, een zelfhelende folie die quasi onzichtbaar is.  Lichte krasjes in deze folie verdwijnen van zodra er warmte op komt, zoals u hier kan zien. Met andere woorden, deurstijlen die altijd nieuw ogen! Vooraleer we de folie aanbrengen maken we de stijlen eerst krasvrij. Vervolgens snijden we de delen met onze Xpel plotter en zullen we niet moeten snijden op de wagen zelf.

Xpel-Stijlen

Bescherm de inlaadzone aan de koffer van jouw wagen tegen krassen en andere schades met een transparante, zelfherstellende folie. Wij brengen de transparante folie aan die de behandelde deel zal beschermen en daarbovenop zelfhelend is, dit wil zeggen dat krasjes verdwijnen bij warmte. ​Als gecertifieerde XPEL installateur gebruiken we voorgesneden templates (indien beschikbaar) zodat snijden aan jouw wagen tot een absoluut minimum beperkt wordt.

Untitled-1

Bescherm de koplampen met Xpel ppf, hierdoor zullen de lampen niet meer vergelen en ten volle beschermd zijn tegen steenslag en vandalisme. Daarbovenop zullen lichte krasjes verdwijnen door middel van warmte. De delen worden gesneden met onze Xpel plotter en zo zullen we niet moeten snijden op de wagen zelf.

Verkrijgbaar in clear, light smoke en medium smoke.
Opm: De kans bestaat dat de technische controle de getinte variant afkeurt.

Xpel koplampen

Bescherm de steenslaggevoelige zones van jouw wagen tegen steenslag, krassen, vandalisme en meer met een transparante, zelfherstellende folie. Wij brengen de transparante folie aan die de behandelde delen volledig zal beschermen en daarbovenop zelfhelend is, dit wil zeggen dat krasjes verdwijnen bij warmte. ​Als gecertifieerde XPEL installateur gebruiken we voorgesneden templates (indien beschikbaar) zodat snijden aan jouw wagen tot een absoluut minimum beperkt wordt. Het front pack kan uitgebreid worden met het overtrekken van de rocker panels.

Opgelet: wanneer de wagen reeds steenslagen heeft zullen deze zichtbaar blijven onder de folie.

Xpel-front-pack

De vermelde prijzen zijn “vanaf” prijzen btw inclusief, de exacte prijs is afhankelijk van de grootte van de wagen, de lakstaat en de complexiteit van de wagen. Om een exacte prijs te verkrijgen vragen we om met de wagen langs te komen aan de werkplaats tijdens de openingsuren.

Duur van de behandeling: 4 a 5 dagen; afhankelijk van de gekozen opties en grootte van de wagen.